
آشنایی با خواص شیره میوه ها
آشنایی با خواص شیره میوه ها
شیره جزو خوراکیهایی است که شنیدن نام آن، ما را به یاد خاطرات گذشته میاندازد. زمانی که دیگهای بزرگ از شب تا صبح میجوشیدند تا شیره را پای ثابت سفرهمان کنند. چقدر خوردن شیره، خامه، شیره و شیر برنج لذتبخش بود.
شیره جات خوراکی انواع مختلفی دارند که همانند خود میوه از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشند. طبیعت آنها گرم بوده و سرشار از ریز مغذی ها و املاح مفید و مورد نیاز بدن می باشند و بیشتر در فصل سرما مورد استفاده قرار می گیرند.
فواید انواع شیره جات خوراکی
- خواص شگفت انگیزی دارند
- پر کالری هستند
- پر خاصیت اند
- کلسیم و پروتئین مناسبی دارند
- ویتامین زیادی دارند
- از بیشتر بیماریها پیشگیری می کنند
- بیشتر بیماریها را درمان می کنند
- ارزش غذایی بالایی دارند
- کاربرد های متنوعی دارند
- پر فروش اند
- از بازار متنوعی برخوردارند
برخی از انواع شیره خوراکی میوه ها عبارتند از :
- شیره خرما
- شیره انگور
- شیره توت
- شیره سیب
- شیره انجیر
- سه شیره
- چهارشیره
- پنج شیره
آشنایی با شیره انگور
شیره انگور همانند میوه آن بسیار مقوی و مغذی بوده و خاصیت اصلی آن انرژیزا بودن آن است. انواع مختلفی از شیرههای میوهها را میتوان یافت که یکی از شناختهشدهترین و پرمصرفترین انواع شیره، شیره انگور است. این عصاره بسیار خوشطعم، شیرین و پر خاصیت بوده و از آبانگور تهیه میشود. شیره انگور یا دوشاب را از ارقام مختلف انگور میتوان بدست آورد و به همین منظور دارای طعمها و رنگهای متنوعی است.
در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی از عصاره انگور استفاده میشود. زیرا استفاده از آن بر روی پوست موجب سفت شدن پوست میشود ، در نتیجه از پیری پوست جلوگیری میکند.
آشنایی با شیره خرما
شیره خرما جایگزین مناسبی برای مواد شیرینکننده تصفیه شده است. از طرفی این ماده ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. آهن طبیعی موجود در شیرهخرما، باعث افزایش گلبولهای قرمز خون میشود و در نتیجه خطر بروز کمخونی را کاهش میدهد.
علاوه بر آهن، سرشار از پتاسیم و منگنز است. مصرف آن هنگام صبح با صبحانه یا شیر ولرم، باعث فعال شدن سلولهای عصبی میشود. شیره این میوه، تسکیندهنده دردهای روماتیسمی است. بهراحتی هضم میشود و انرژی زاست. ناراحتیهای گوارشی را برطرف میکند و باعث ایجاد کلنیهای باکتریهای مفید در رودهها میشود.
آَشنایی با شیره توت
شیره توت فواید زیادی برای بدن و سلامتی دارد. شیره توت سفید طبیعت گرمی دارد، موقعی که این میوه تبدیل به شیره میشود، تمامی خواص بصورت فشرده در اختیار شما قرار میگیرد، بگونهای که میلکردن یک قاشق غذاخوری شیره توت سفید، با میل کردن دو تا سه فنجان از خود میوه برابر است. در ادامه خواص شیره توت سفید را بررسی میکنیم:
۱- شیره توت هم مانند شیره انگور و خرما در درمان و پیشگیری از کم خونی موثر است. آهن موجود در این شیره باعث رفع کمخونی و فقر آهن خواهد شد. شیره توت بعلت دارا بودن انواع ویتامینهای گروه B در کاهش و رفع عصبانیت و استرس و اضطراب، مفید است، همچنین این شیره ضعف بدن را نیز از بین میبرد.
۲- فیبر موجود در شیره توت سفید، باعث درمان و پیشگیری از یبوست میشود. ویتامین A موجود در شیره توت باعث تقویت چشم و رشد ناخن خواهد شد. شیره توت برای رفع خواب رفتن دست و پا نیز مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از شیره توت برای درمان سردرد و سرگیجه ناشی از کم خونی مفید میباشد.
شیره توت، دوستِ دیابتیها
شاید عجیب به نظر برسد ولی شیره توت با همه شیرینیاش، یک تفاوت اساسی با شیرههای خرما و انگور دارد و آن هم دقیقاً در همین موضوع قند موجود در ترکیبش نهفته است. بله. قند موجود در شیره توت، برخلاف شیره خرما و شیره انگور، برای مصرف دیابتیها مضر نیست.
در حقیقت مقدار متعادلی از شیره توت را میتوان با آرامش مصرف کرد و مثل مصرف شیرههای انگور و خرما، نگران افزایش ناگهانی و کنترلنشده قند خون نبود. این موضوع برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که باید مقدار قند مصرفی خود را تحت کنترل داشته باشند نکته مهم و امیدوارکنندهای است.
درباره شیره انجیر
انجیر درختی است با برگهای زرد و پنجهای و بهرنگ سبز خاکستری که بلندی آن تا شش متر میرسد و بدلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید، در مناطق معتدله و گرمسیر کشت میشود. درخت انجیر بومی آسیای غربی و کشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است.
درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع بهمیوه دادن میکند و تا سن بیست سالگی میوه میدهد. انجیر میوهای است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن تین و نام انگلیسی آن FIG میباشد. در ادامه با خواص این میوه آشنا شوید.
خواص سه شیره ( انگور، توت، خرما )
طبع مخلوط سه شیره گرم است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرمکردن خود نیاز دارد، بهترین و مفیدترین ماده غذایی محسوب میشود. مهمترین ویژگی درمانی سهشیره استفاده از آن بمنظور پیشگیری و درمان کمخونی است.
جالب است بدانید جذب آهن موجود در این ترکیب غذایی بسیار بالاتر از قرص آهن است چرا که آهن موجود در قرصها ظرف بیست و چهار ساعت از بدن دفع میشود ولی این آهن گیاهی بهخوبی جذب سلولهای بدن میگردد و مصرف آن برای درمان کمخونی بویژه برای زنان باردار و کودکان بسیار مفید است